/ /

Az én szép kis mosodám

(My Beautiful Laundrette)

Film

Színes , , , , 1985.


Az én szép kis mosodám

Frumoasa mea spălătorie

My Beautiful Laundrette


, , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0091578/

Kritika a Filmtetten

Nairobi Half Life; Like Someone in Love; My Beautiful Laundrette / Az én szép kis mosodám; Macherovgaltis / Késelő

· írták: , , ,

Tegnap délelőtt 10 órakor megkezdődtek a 12. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál vetítései Kolozsváron. Az idén is mindenevő filmtettes csapat igyekszik kiszúrni a legjobb filmeket – cikksorozatunk ajánl és értékel, útbaigazítással szeretne szolgálni a moziba vágyóknak. Minden kritikánkat a film következő vetítése előtt közöljük. Ma egy kenyai ínyencség, egy angol bevándorlódráma, egy görög „késelő” története és a kultrendező Kiarostami legújabb munkája kerül terítékre.

Teljes Az én szép kis mosodám kritika itt

Történet

Omar, a fiatal pakisztáni nagybátyjától – aki kétes üzletekkel teremtette meg saját társadalmi felemelkedésének lehetőségét – átvesz egy leromlott állapotú mosodát. A munkát egyik iskolatársával, Johnnyval, egy angol munkanélkülivel indítja el. Johnnyt gyanakodva figyelik a bőrfejűekhez hasonlító egykori cimborái. Az ellenséges környezet ellenére a két barát kitart, üzleti sikert érnek el, és végül megszeretik egymást. Fears halk, ironikus humorral mutatja be az 1980-as évek angliai peremcsoportjainak mindennapjait, ahol az életet az előítélet, a fajüldözés és a munkanélküliség jellemzi.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Az én szép kis mosodám (My Beautiful Laundrette)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • A látogatók szerint
    10 · 1 értékelés
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

stephen frears, az én szép kis mosodám előzetes, port, filmadatlap, film infó, my beautiful laundrette trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1985