/ /

Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból

Film

Színes , , 2013.


Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Interjú Nagy Dénes rendezővel

· írta

Nagy Dénes neve hallatán mindenkinek a Lágy eső ugrik be. Igen, ő volt az, aki idén egyedüli magyar alkotóként részt vett kisjátékfilmjével a Cannes-i Fesztiválon, a Rendezők Kéthete szekcióban. Azóta már a Másik Magyarország1 című dokfilmjét is bemutatták Magyarországon, és egy újabb dokumentumfilmen dolgozik. A rendezővel újabb munkáiról és régebbi filmjeiről is beszélgettünk.

Teljes Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból cikk itt

Történet

Bukta Imre képzőművész, a magyar kortárs képzőművészet egyik vezető alakja, több mint tíz éve költözött vissza szülőfalujába, a Heves megyei Mezőszemerére, hogy ott szemléletmódjával, jelenlétével lehetőséget teremtsen önmaga és a közösség számára a megújulásra, egy új identitás meglelésére. A Másik Magyarország című film is ennek az identitáskeresésnek a lenyomata, egy cizellált helyzetfelismerés: hol tartunk, mink van, és mit tudunk ezzel kezdeni? Nem mentes az öniróniától, a humortól és az abszurdtól. Ugyanakkor rendkívül kemény látlelet egy, a falu hagyományos kultúrájának megszűnése és felemás modernizációjának következtében kialakult világról.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    6/10 · 2 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

nagy dénes, másik magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból, port, filmadatlap, film infó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2013