/ /

Krisztus utolsó megkísértése

(The Last Temptation of Christ)

Film

, , 1988.


Krisztus utolsó megkísértése

The Last Temptation of Christ


, , ,


http://www.imdb.com/title/tt0095497/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A nem konvencionális Krisztus-filmekről

· írta

Talán egyetlen történetet sem dolgoztak fel annyiszor és annyian, mint Jézus Krisztusét, ebből pedig a film médiuma sem maradt ki. A némafilmek korszakától folyamatos a bibliai adaptációk megjelenése, ezek közül is a legnagyobb számot (és nem mellesleg a legnagyobb anyagi sikereket) az Újszövetségben leírtak tartják. Teljesen érthető az is, hogy egy ennyire jól ismert történet, ennyire ikonikus karakterek a széles célközönséget megfogni igyekvők mellett, az auteur rendezőket is alkotásra készteti, ezért nemcsak „klasszikus” filmek, hanem az évtizedek során egyénibb, kevésbé konvencionális adaptációk is születtek a témában.

Teljes Krisztus utolsó megkísértése cikk itt

Történet

A történet hagyománytól eltérő része – miután végigvezetett minket az Evangéliumon – a kereszten kezdődik, amikor a Sátán utoljára kísérti meg Jézust az emberi élet kínálta kényelemmel és örömökkel, mondván: ha a kereszthalál helyett Isten megtagadását választja, megszabadul szenvedéseitől. A haláltusáját vívó Fiú elképzeli, hogy mi lenne, ha engedne a Sátán csábításának, és az isteni helyett az emberi sorsot választaná.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Krisztus utolsó megkísértése (The Last Temptation of Christ)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

martin scorsese, krisztus utolsó megkísértése előzetes, port, filmadatlap, film infó, the last temptation of christ trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1988