/ /

Molière

Film

Színes , , 2007.


,

, , , ,

,


http://www.sonyclassics.com/moliere/

http://www.imdb.com/title/tt0796335/

Kritika a Filmtetten

Laurent Tirard: Molière

· írta

Nem-nem, hölgyeim és uraim, nem szabad azt hinnünk, hogy életrajzi filmről van szó. A cím alapján annak tűnik, de bizony nem az. Kérdéses, akkor viszont mi lehetett a rendező célja. Ha Molière ihletforrásainak vagy netán élete kevésbé ismert eseményeinek feltárására vállalkozott, akkor nagyon melléfogott. Molière életéről minimális információt kapunk, hiszen azzal csak a film kerettörténete foglalkozik.

Teljes Molière kritika itt

Történet

1658 Párizsában vagyunk. Molière és társulata tizenhárom év vándorszínészkedés után úgy dönt, hogy a falvak után ideje a francia fővárosban is belevágni a színházcsinálásba. Probléma azonban rögtön adódik: a királyi udvar és a társulat egyaránt vígjátékot akar, Molière pedig tragédiát, mert szerinte az nemesebb, komolyabb, igazibb műfaj.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Molière

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    10/10 · 2 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

laurent tirard, port, filmadatlap, film infó, molière trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2007