/ /

A tartótiszt

Film

Színes , , 2013.


Ofițerul de legătură

A tartótiszt


, , , , , ,

,

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Interjú Varga Ágota dokumentumfilm-rendezővel

· írta

Varga Ágota A tartótiszt című filmjében először állított kamera elé egy egykori tartótisztet, aki a római katolikus egyházzal szembeni elhárítást vezette Magyarországon a rendszerváltásig. A nevét nem, de az arcát vállaló férfi nosztalgiával emlékszik vissza azokra az évekre. „Szép munka volt...” – mondja.

Teljes A tartótiszt cikk itt

Történet

A dokumentumfilm teljesen új szemszögből mutatja be a Kádár-korszak állambiztonsági munkájának egy szeletét. Először szólal meg egykori tartótiszt, ráadásul a katolikus egyházi vonalról, másrészt a szembesítés módszere, mint kendőzetlen párbeszéd új megvilágításba helyezi és még hitelesebb képet ad az akkori állambiztonság céljairól, beszervezési eszközeiről és a végrehajtás módszereiről.

Nagy hangsúlyt fektetett az évtizedeken keresztül végzett titkos feladatára, kezdve a belső motivációjától, szakmai fogások bemutatásán keresztül a film vége felé kiteljesedő utolsó összegzéséig.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

A tartótiszt

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    10/10 · 2 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

varga ágota, a tartótiszt előzetes, port, filmadatlap, film infó, trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2013