/ /

Parkoló

Film

Színes , , 2014.


Parcarea

Parkoló


, ,

, , , , , , ,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt3396654/

Kritika a Filmtetten

Miklauzic Bence: Parkoló

· írta

Az nem különösebben meglepő, hogy Miklauzic Bence harmadik mozifilmje, a Parkoló sokban hasonlít korábbi munkáira, amilyen az Ébrenjárók, A zöld sárkány gyermekei vagy a Hőskeresők. Az viszont már talán annál inkább, hogy nem rosszabb azoknál, sőt.

Teljes Parkoló kritika itt

Történet

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát.

Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós és a hely addig megszokott életét. Imre, a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért. Hamarosan kiderül, hogy küzdelmük igazi tétje nem is a tetővel fedett parkolóhely, hanem sokkal inkább két világnézet élet-halál párbaját látjuk. Két magányos, mindenre elszánt ember küzdelmét, akiknek szembe kell nézniük élethazugságaikkal, múltjuk fájdalmas sebeivel.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

2014

  • Valladolidi Nemzetközi Filmfesztivál – versenyben;
  • Varsói Nemzetközi Filmfesztivál – versenyben.
Parkoló

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    7/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

miklauzic bence, parkoló előzetes, port, filmadatlap, film infó, trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2014