/ /

Salo, avagy Sodoma 120 napja

(Salò, or the 120 Days of Sodom)

Film

Színes , , , , 1975.


Salo, avagy Sodoma 120 napja

Salò, or the 120 Days of Sodom

Salò o le 120 giornate di Sodoma


,

, , , , , ,

, ,


http://www.imdb.com/title/tt0073650/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Népszerűtlen mozi  – Pasolini (játék)filmjei

· írta

Kétségtelenül szimpatikus állandóan perlekedő, baloldali alakja, aki a marxizmust Szókratésszel azonosítja, és ebből adódóan egyetlen ideológiával sem tudott teljes mértékig azonosulni. Úgy gondolta, hogy a művészet lázadás, és ez nemcsak a műveket jellemzi, hanem a művész életét is. Szinte minden filmjében van valami barbár lázadás a konformizmus ellen, ezért szerethető. Filmjeiben szerzői kézjegyét viseli magán markáns figuráinak megválasztása, történeteinek darabos összeszerelése, gyakran odavetett, remegő kamerája, azaz a filmnyelv egyéni látásmódra törekvő használata.

Teljes Salo, avagy Sodoma 120 napja cikk itt

Történet

A helyszín a nácik által ellenőrzött észak-olasz Salo állam, az időpont 1944. Pasolini ebben a filmjében a fasizmus eredetének, funkciójának és következményeinek értelmezésébe vezet be metaforák segítségével. Kísérőink a rögeszmés úton: Dante és Sade márki. Az alkotás egyértelmű vádbeszéd a nemzeti szocializmus és minden zsarnokság ellen. Soha még filmben nem került ennyire közel egymáshoz a pornográfia, az erőszak és a politikai üzenet.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Salo, avagy Sodoma 120 napja (Salò, or the 120 Days of Sodom)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    6/10 · 6 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

pier paolo pasolini, salo, avagy sodoma 120 napja előzetes, port, filmadatlap, film infó, salò, or the 120 days of sodom trailer, salò o le 120 giornate di sodoma trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1975