/ / /

A Sárga csikó nyomában

(In Search of the Yellow Foal)

Film

Színes és fekete-fehér , , 2016.


Pe urmele Mânzului Șarg

In Search of the Yellow Foal

A Sárga csikó nyomában


, ,

, ,

, ,

,

, ,


HD

Történet

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár több mint hatvan filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők, operatőrök közreműködésével. Az első világháború után a némafilm korszakának egyik legtermékenyebb magyar filmes műhelye  bezárta kapuit, az azt követő évtizedekben pedig különböző úton-módon majdnem az összes film megsemmisült.

Dokumentumfilmünk filmtörténészek együttműködésével, valamint archív felvételek, képanyagok felhasználásával ismerteti a kolozsvári filmes műhely hatéves működését. Mennyire voltak igényesek ezek a filmek és hogyan szerepeltek más országok vetítőtermeiben? Összeköthető-e a kolozsvári filmstúdió fellendülése és bukása az első világháború történéseivel? Azt is vizsgáljuk, hogy mennyire egyedi vagy megszokott eset, hogy az elkészült filmeknek alig 5%-a vészelte át az elmúlt évszázadot? Hogyan tűntek el a Janovics stúdiójában gyártott filmek kópiái az évtizedek alatt és van-e esély arra, hogy újabb elveszettenek hitt kolozsvári némafilm kerüljön elő? 

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

A Sárga csikó nyomában (In Search of the Yellow Foal)

Film értékelése

  • Szerinted mennyire jó a film?

Címkék

zágoni bálint, a sárga csikó nyomában előzetes, port, filmadatlap, film infó, in search of the yellow foal trailer, videó, film, történet, story, magyarul, online, 2016