/ /

Radírfej

(Eraserhead)

Film

Fekete-fehér , , , 1977.


Radírfej

Eraserhead


, , , , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0074486/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Csapón kívül 15.: David Lynch: Eraserhead / Radírfej

· írta

A címben foglalt állítás ugyan számos filmalkotásra vonatkoztatva megállná a helyét, van azonban a filmtörténetnek néhány olyannyira talányos, meg- és felfejthetetlenül különös műve, amelyhez hiába is próbálnánk pusztán elemzői racionalitással viszonyulni, mert ellenáll(nak) minden klasszikus kategorizálási kísérletnek. Kétségkívül ilyen film a Radírfej, David Lynch kereken 40 éve bemutatott, bizarr és lebilincselő debütje.

Teljes Radírfej cikk itt

Történet

Henry egy nyomorúságos garzonban él a lepusztult iparnegyedben. A visszahúzódó fiatalembert szélsőséges kapcsolat fűzi egy hisztérikus lányhoz. Amikor megtudja, hogy Mary teherbe esett, beleegyezik, hogy elveszi a lányt, aki hozzáköltözik. Hamarosan megszületik a babájuk, egy ocsmány kinézetű, fülsértő hangon síró mutáns, hüllőszerű lény. A rideg valóság elől Henry a fantázia birodalmába menekül. Egyik szürreális látomásában a feje leválik a nyakáról, és műhelyben kerül, ahol a ceruzák végén lévő radírokat csinálnak belőle. Végül Henry végez a lénnyel.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Radírfej (Eraserhead)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 2 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

david lynch, radírfej előzetes, port, filmadatlap, film infó, eraserhead trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1977