/ /

Powidoki

(Afterimage)

Film

Színes , , , , 2016.


Afterimage

Powidoki


, , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt5186236/

Kritika a Filmtetten

Hattyúdal – Andrzej Wajda: Powidoki / Afterimage / Emlékképek

· írta

Andrzej Wajda utolsó filmjében a lengyel, avantgárd festőművész Władysław Strzemińskiről fest szomorú portrét. A film egyben egy túl gyorsan teret hódító és mindenhatóvá váló politikai rendszer látlelete is.

Teljes Powidoki kritika itt

Történet

Wladyslaw Strzeminski, a 20. század egyik legkiemelkedőbb lengyel avantgárd festője nemcsak művészként, hanem tanárként is kiemelkedő eredményeket ért el. Sorsa a Lengyel Népköztársaság megalakulása után vett hirtelen fordulatot; a mozgássérült festő a legnehezebb pillanatokban sem volt hajlandó meghajolni a párt akarata előtt. Életét ellehetetlenítették, egyedül diákjai álltak ki mellette az utolsó pillanatig, valamint egyetlen lánya, Nika, aki félárva lett édesanyja halála után. Strzeminski élete utolsó pillanatáig festett és dolgozott A látás elmélete című könyvén, miközben a nyomor egyre elviselhetetlenebbé vált számára.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Powidoki (Afterimage)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

andrzej wajda, port, filmadatlap, film infó, afterimage trailer, powidoki trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2016