/ /

Roncsfilm – vagy mi van, ha győztünk?

(Junk Movie)

Film

Színes , , , 1992.


Filmul-epavă – sau ce se întâmplă dacă am câștigat?

Junk Movie

Roncsfilm – vagy mi van, ha győztünk?


, ,

, , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0105276/

Kritika a Filmtetten

Magyar százhúszak – Szomjas Györy: Roncsfilm, 1992

· írta

A 90-es évek közepén, egy kisvárosi filmklubból kijövet, kamaszfejjel azt hittem, hogy a Roncsfilm idővel értelmezhetetlenné válik. Tévedtem.

Teljes Roncsfilm – vagy mi van, ha győztünk? kritika itt

Történet

1989-ben vagyunk, a kelet-európai szocializmusok összeomlásának nevezetes esztendejében. Mindazonáltal a film egyetlen mozzanata sem utal e történelmi pillanat magasztosságára, ellenkezőleg, a vásznon burjánzó burleszk mozzanatfüzérek mintha csak szamárfület akarnának mutatni a politikai felhőrégiók gőgös színjátékának. A film kópés gesztussal fordul a politikák számára megközelíthetetlen, profán, hétköznapi létezés misztériuma felé. A színhely egy lerobbant, ételszagú lakótömb Gólyának nevezett kocsmája és annak közvetlen környéke. A chaplini kisemberek világa ez. Bizonytalan, lecsúszott egzisztenciák élnek errefelé: munkanélküliek és alkalmi munkások, zöldségesek és taxisok, melegszívű svihákok és alkalmi szeretők. Csúfak és gonoszak, lágyszívűek és hirtelen haragúak. Csupa kedves csirkefogó.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Roncsfilm – vagy mi van, ha győztünk? (Junk Movie)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

szomjas györgy, roncsfilm – vagy mi van, ha győztünk? előzetes, port, filmadatlap, film infó, junk movie trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1992