/ /

Bila jednom jedna zemlja

(Underground)

Film

Színes , , , 1995.


Underground

Bila jednom jedna zemlja


, , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0114787/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Délszláv háborús történetek - Szarajevó, Bosznia

· írta

Volt egyszer egy Jugoszlávia. A 90-es évek délszláv válsága. Széthullás a filmek tükrében. Hogyan került mozgóképi feldolgozásra a boszniai háború és a szarajevói ostrom? Milyen alkotások születtek eddig? Horvátok, bosnyákok, szerbek. Közeli és mégis távoli nyelvek, nyelvjárások, kultúrák, tájak.

Teljes Bila jednom jedna zemlja cikk itt

Történet

"A soha véget nem érő háború abszurd és lehetetlen, de - mint tudjuk - a Balkán megvalósult meséje. Belgrád 1941-es német megszállását követően több partizáncsalád a pincékbe menekül. Egy "jóbarát" hadiszállító támogatásával fegyvereket készítenek az ellenállásnak - amin a halálgyáros jól keres. A háborúnak egyszer csak vége lesz, de a barát tovább szövi a szilaj harcok történetét, oly hihetően, hogy egész város éldegél immár a felszín alatt. Azonban 1961-ben néhány partizán felmegy a fényre. Meglepődésük leírhatatlan. Azután 1991-ben újra kitör a háború..." (Cinema)

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Bila jednom jedna zemlja (Underground)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    8/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

emir kusturica, port, filmadatlap, film infó, underground, bila jednom jedna zemlja, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1995