/ /

Mi ez a cirkusz? Egy társulat a világhír kapujában

Film

Színes , , 2017.


Ce e cu circul ăsta?

Mi ez a cirkusz? Egy társulat a világhír kapujában


, , , , , ,

,

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Halász Glória: Mi ez a cirkusz?; Hajdu, Tóth-Ridovics, Gálovits, Kővári: Kanzoli; Nagy Viktor Oszkár: Székely derbi; Vargyasi Levente: Tehenesek; Ambrus Emese: Európa kis utcája

· írták: , ,

Egy fogathajtó verseny székely módra, tejtermelő gazdák mindennapi küzdelmei a fennmaradásért, egy külföldről hazatérő színésznő, és egy peches rendezőasszisztens, akinek Erdély egy eldugott csücskéből kell filmszereplőt beszereznie egy nagyjátékfilmhez – négy dokumentumfilm a mai erdélyi valóságról. Az ötödik kilóg a sorból, pedig akár itthon is játszódhatna: egy artistatársulat tagjainak mindenütt küzdelmes és egyben csodálatos az élete. A négy filmben az a közös, hogy megtekinthetőek lesznek a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlén.

Teljes Mi ez a cirkusz? Egy társulat a világhír kapujában cikk itt

Történet

A valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című film egyedülálló bepillantást ad a Recirquel újcirkusz társulat hat fiatal artistájának életébe és egy előadás születésébe. Úgy mutatja be a lélegzetelállító produkciók hőseit, ahogy egyébként soha nem láthatjuk őket. Kiderül, hogy néha ők is félnek, fájdalmak gyötrik őket és vannak álmaik. A filmben ezeknek az álmoknak csak a képzelet szab határt, játszódjanak egy kikötőben, egy romkocsmában vagy akár egy száz éves ház tetején.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

2017

  • Zsigmond Vilmos Filmfesztivál – Különdíj a legjobb dokumentumfilmnek
  • Aranyszem Operatőr Fesztivál – a legjobb dokumentumfilmes operatőr díja
  • ACAMPADOC Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál, Panama – versenyben
Mi ez a cirkusz? Egy társulat a világhír kapujában

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    10/10 · 1 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

halász glória, mi ez a cirkusz? egy társulat a világhír kapujában előzetes, port, filmadatlap, film infó, trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2017