I’m Not There – Bob Dylan életei (I'm Not There)

I'm Not There – Bob Dylan életei

I'm Not There

http://www.imnotthere-movie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0368794

Kritika

Egy Janus-arcú életrajzi film - Todd Haynes: I'm Not There – Bob Dylan életei

Sosem hallgattam agyon Bob Dylan muzsikáját, nincs meg egyik albuma sem. A zenész életrajzából inspirálódott film történetmesélési és stiláris eljárásai azonban nem pótolják a témában tájékozatlanoknak a hiányzó biográfiai és zenei információkat. Az I’m Not There ugyanis szándékosan kerüli azokat a konvenciókat, amelyekre a zenész-életrajzi filmek már megtanítottak nekünk.


2012-09-24- írta Blos-Jáni Melinda

Olvasd el a kritikát

Variációk egy legendára - Todd Haynes: I'm Not There – Bob Dylan életei

[kritikaíró pályázat] Todd Haynes nem megoldani akarja a Dylant övező rejtélyt, hanem minden ellentmondásával együtt elénk tárni. A leghíresebb dalok születésének kínosan egyszerű pszichológiai indoklása is teljesen hiányzik a filmből. Ami viszont van helyettük: 135 percnyi bolyongás Dylan személyiségének útvesztőiben.


2012-09-24- írta Jankovics Márton

Olvasd el a kritikát

Életu(n)tak? - Todd Haynes: I’m not there – Bob Dylan életei

[kritikaíró pályázat] Todd Haynes amerikai, félig-meddig független filmes pályája legalább annyira sokszínű, mint az I’m Not There hősének, a pop-költő Bob Dylannek. A csokorba gyűjtött panoptikum mozgókép, a 60-as években berobbanó zenész ikon világait igyekszik megrajzolni, tagadva a biopic mozi összes sallangját.


2012-09-24- írta Ritter György

Olvasd el a kritikát

Történet

Bob Dylan cseppet sem szokványos élettörténete, amelyben hét színész a zenész életének hét különböző aspektusát testesíti meg.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!