/ /

Sorstalanság

(Fateless)

Film

Színes , , 2005.


Fateless

Sorstalanság


, , , , , , , ,

,


35 mm

http://www.intercom.hu/honlapok/sorstalansag/

http://www.imdb.com/title/tt0367082/

Kritika a Filmtetten

Koltai Lajos: Sorstalanság

· írta

Az irodalmi művek filmes adaptációi rendszerint erős prekoncepciókat gerjesztenek a leendő nézőkben, amelyekkel szemben a filmnek meg kell vívnia kemény csatáját, hiszen az élményeihez, ha erősek, mindenki ragaszkodik.

Teljes Sorstalanság kritika itt

Történet

Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle. Ő pedig csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

  • 2005 – Az Európai Filmakadémia Díjai – versenyben
  • 2005 – Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Díjak

  • 2005 – Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztivál – A legjobb operatőr dja
Sorstalanság (Fateless)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    4/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

koltai lajos, sorstalanság előzetes, port, filmadatlap, film infó, fateless trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2005