Mychael Danna

Ezt írtuk róla

Az Atom-csapat – Atom Egoyan és Mychael Danna kollaborációi

2010. július 12.

Ha nagy rendező-zeneszerző párosokra gondolunk, olyan nevek jutnak eszünkbe, mint Hitchcock és Herrmann, vagy Spielberg és John Williams. Egoyan és Mychael Danna számszerűleg már rég túlszárnyalta az előbbieket, összesen 12 filmen dolgoztak együtt az 1987-es Családi mozi óta. Most röviden visszatekintünk a szerzőpáros életművére, megismerkedünk módszereikkel és sikerük titkával.

Filmjei a Filmtetten

Ahol a folyami rákok énekelnek

Színes filmdráma, thriller, 125 perc, 2022
Zene

Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.

Elolvasom a kritikát

Addams Family 2

Színes animációs film, vígjáték, fantasy, 93 perc, 2021
Zene

Gustavo és Mortenzia azt tapasztalják, gyermekeik kezdenek hátat fordítani nekik. A családfő remek ötlettel áll elő: mi más hozhatná újra össze a galád családot, mint egy vérbeli Addams-vakáció? Országon átívelő, rázós kalandjaik során Addamsék számtalan gyanútlan figurába botlanak bele, kacagtató következményekkel. Ugyanis bármerre is járnak, nem tagadják meg jól ismert, rémisztően különc önmagukat.

Elolvasom a kritikát

Stillwater

Színes bűnügyi, filmdráma, 139 perc, 2021
Zene

A Stillwater egy oklahomai olajfúró munkás (Matt Damon) útját követi, aki Marseillesbe megy, hogy meglátogassa a lányát, aki egy francia börtönben ül egy olyan gyilkosságért, amit – állítólag -nem ő követett el. A nyelvi korlátok, a kulturális különbségek és a bonyolult jogrend útvesztőiben bolyongó Bill mindent elkövet, hogy tisztárra mossa a lánya nevét. Közben barátságot köt egy helyi [...]

Elolvasom a kritikát

Előre

Színes kalandfilm, animációs film, vígjáték, fantasy, 102 perc, 2020
Zene

Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban.

Elolvasom a kritikát

A díszvendég

Színes filmdráma, 105 perc, 2019
Zene

Veronicát, a fiatal gimnáziumi zenetanárnőt szexuális zaklatásért ítélték letöltendő szabadságvesztésre. Apja, Jim biztos lánya ártatlanságában, és mindent megtesz, hogy szabadlábra helyezzék, de Veronica úgy érzi, régebben elkövetett bűnei miatt megérdemli büntetését. Nem hajlandó együttműködni apjával: úgy tűnik, a börtönben szeretne maradni. Küzdelmük során felbukkannak a múlt mélyen eltemetett [...]

Kapcsolódó cikkek:

Addams Family - A galád család

Színes animációs film, vígjáték, fantasy, 105 perc, 2019
Zene

A környék legfurább családja, Addamsék viccesen, szokatlanul és nevükhöz méltó módon értelmezik újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

Elolvasom a kritikát

Billy Lynn hosszú félidei sétája

Színes filmdráma, háborús, 113 perc, 2016
Zene

A 19 éves, Irakban szolgált Billy Lynnt hazahozatala után győzelmi körútra viszik. Ám ami valójában történt vele a megrázó ütközetben, az köszönőviszonyban sincs azzal, amit Amerika elképzel a háborúról.

Elolvasom a kritikát

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat