Tom Schilling

Filmjei a Filmtetten

Fabian: A vég kezdete

Színes és fekete-fehér filmdráma, 176 perc, 2021
Szereplő

Az Erich Kästner regénye nyomán keletkezett történelmi fejlődésregény a weimari köztársaságban, a 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik.

Elolvasom a kritikát

Mű szerző nélkül

Színes életrajzi, filmdráma, thriller, 188 perc, 2018
Szereplő

A német művész, Kurt Barnert megszökött az NDK-ból és most az NSZK-ban él, de kínozzák a gyerekkori emlékek, amiket elszenvedett a nácik és az NDK-rezsim alatt.

Elolvasom a kritikát

Who Am I - Egy rendszer sincs biztonságban

Színes thriller, 102 perc, 2014
Szereplő

Benjamin egy átlagos fiatal, átlagos élettel, akinek a hétköznapjait egy nap fenekestül fogja felfordítani az öntörvényű Max. A magányos tinédzser egyszeriben társaságra talál, ráadásul kettejüket összeköti egy közös szenvedély: a hackelés.

Elolvasom a kritikát

Oh Boy

Színes vígjáték, filmdráma, 83 perc, 2012
Szereplő

Önironikus portré egy fiatalemberről, akit kirúgnak az egyetemről és azután nem igazán leli helyét a világban...

Elolvasom a kritikát

Napola – A Führer elitcsapata

Színes filmdráma, háborús, 117 perc, 2004
Szereplő

Németország 1942. A Hitler-rezsim politikai és katonai hatalma csúcsán van. A berlini Wedding munkáskörnyékről származó 17 éves Friedrich Weimer kiváló bokszoló. Tehetsége megnyitja előtte a Birodalom jövendő elitjét képző, politikai oktatási intézmény a Napola Allenstein kapuit. Friedrich ebben élete nagy lehetőségét látja, hogy megszabaduljon osztálya korlátjaitól. Szülei akarata ellenére jelentkezik a neves iskolába. E számára idegen [...]

Kapcsolódó cikkek:

Ágnes öcsénk

Színes vígjáték, filmdráma, 115 perc, 2004
Szereplő

Három testvér a boldogságot keresi. Hans-Joerg, a szexfüggő könyvtáros és szenvedélyes kukkoló a diáklányokat üldözi libidójával. Werner sikeres politikus, azonban a családja darabokra esik szét: felesége elutasítja, a fia pedig mindent megtesz azért, hogy apja tűrőképességét a végletekig feszítse. És ott van Ágnes, aki valamikor férfi volt, de egy beteljesületlen szerelem eredményeként az éjszakai életbe vetette [...]

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat