Robbie Ryan

Filmjei a Filmtetten

The Old Oak - A mi kocsmánk

Színes filmdráma, 113 perc, 2023
Operatőr

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e vidéket, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók és elérhetőek, így ez egy ideális hely a szíriai menekültek számára.

Elolvasom a kritikát

Szegény párák

Színes romantikus, sci-fi, 141 perc, 2023
Operatőr

Bella Baxtert, a fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak.

Kapcsolódó cikkek:

C'mon C'mon

Fekete-fehér filmdráma, 109 perc, 2021
Operatőr

Johnny, a rádiós újságíró nyakába veszi az országot unokaöccsével, Jesse-vel.

Elolvasom a kritikát

Sajnáljuk, nem találtuk otthon

Színes filmdráma, 101 perc, 2019
Operatőr

Rick családja a gazdasági válság óta egyre nagyobb adósságokkal és nehézségekkel küzd. A munkanélküli családfő egyéni vállalkozásba kezd, egy szállító cég alvállalkozójaként csomagkézbesítőnek áll, s ehhez hitelre vesz egy furgont. Az elcsigázott Rick mindenáron próbál talpon maradni ebben az embertelenül kizsákmányoló vállalati rendszerben, miközben családját is kezdi elhanyagolni.

Elolvasom a kritikát

Házassági történet

Színes filmdráma, 136 perc, 2019
Operatőr

Hogy lehet egyben tartani a családot, ha a házasságnak vége? A színésznő Nicole (Scarlett Johansson) és a rendező Charlie (Adam Driver) évtizedes kapcsolatukat rúgják fel. A kezdetben baráti megegyezésnek tervezett válásból pedig véres-könnyes küzdelem lesz, ami elsősorban a kisfiuk, Henry sorsa körül bonyolódik.

Kapcsolódó cikkek:

A kedvenc

Színes vígjáték, történelmi, 120 perc, 2018
Operatőr

A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Ettől függetlenül a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás virágzik. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah [...]

Kapcsolódó cikkek:

Tiltott táncok

Színes filmdráma, történelmi, 109 perc, 2014
Operatőr

James Gralton (Barry Ward) 1932-ben, 10 év amerikai távollét után visszatér szülőföldjére, Írországba, hogy újranyissa egykori tánctermét. A látszólag ártatlan vállalkozás azonban nem csak rajongókra, hanem komoly ellenállókra is talál a közösségben, a feltörő indulatok pedig hamarosan erőszakba torkollnak.

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat