Nico Leunen

Filmjei a Filmtetten

Nyolc hegy

Színes filmdráma, 147 perc, 2022
Vágó

Pietro városi gyerek. Tizenegy éves, amikor szülei nyáron házat bérelnek az Alpok rejtett szegletében, az Aosta-völgyben. Ott összebarátkozik Brunóval, a vele egykorú tehénpásztorral. Fáradhatatlanul róják „királyságuk”, az erdők és a meredek hegyi legelők ösvényeit. Eközben megismerik a szerelmet, a veszteséget, származásukat és sorsukat, de mindenekelőtt egy életre szóló barátságot kötnek. A nyár elmúltával útjaik szétválnak. Míg Bruno hűséges marad hegyeihez, Pietro bejárja a világot. Húsz évvel később tér vissza Granába, hogy ott menedéket találjon, és megpróbáljon megbékélni múltjával.

Elolvasom a kritikát

Ez minden, amit tudok (I Know This Much Is True)

Színes filmdráma, tévésorozat, 360 perc, 2020
Vágó

Mark Ruffalo alakítja a Birdsey ikreket. Az árulás, áldozathozatal és megbocsájtás epikus történetéhez a 20. századi Amerika adja a hátteret. Dominick próbál segíteni a paranoiás skizofréniás testvérén, miközben feltárul a család története.

Elolvasom a kritikát

Csodálatos fiú

Színes filmdráma, 120 perc, 2018
Vágó

Milyen mélyre rántja az embert a drogfüggőség? Hogyan lehet onnan visszakapaszkodni és újra lábra állni? Mindezen folyamatot egy aggódó édesapa szemszögéből láttatja a film.

Elolvasom a kritikát

Szex, mámor, rock'n'roll

Színes filmdráma, 127 perc, 2016
Vágó

A film főhőse két fivér, akik úgy határoznak, hogy elindítanak egy szórakozóhelyet. A páros hirtelen hatalmas sikereket ér el a belgiumi éjszakai életben, azonban a sikernek ára van...

Elolvasom a kritikát

Alabama és Monroe

Színes filmdráma, zenés, 111 perc, 2012
Vágó

Elise és Didier története - bár sok mindenben különböznek egymástól - mégis szerelem első látásra. Míg a férfi beszél, a lány hallgat. Egyikük romantikus ateista, míg a másik vallásos realista. Lányuk súlyos betegsége próbára teszi szerelmüket.

Kapcsolódó cikkek:

Szarul állnak a dolgok

Színes vígjáték, filmdráma, 108 perc, 2009
Vágó

A 13 éves Gunther Strobbe apjával és három nagybátyjával él a nagyanyja házában. Napi szinten szembesül a hatalmas alkoholmennyiségekkel, a fölszedett nőcskékkel, és a szégyentelen semmittevéssel. Minden körülmény arra utal, hogy Gunther is hasonló sorsra jut. Vagy képes lesz megmenekülni a szerencsétlensége elől?

Elolvasom a kritikát

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat