/ /

Animációs filmek

Vaiana (Moana)

Színes amerikai animációs film, kalandfilm, vígjáték, 107 perc, 2016. Rendező: Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams.

Egy fiatal lány vitorlát bont egy mesebeli sziget felé, hogy megmentse népét. Útján és számtalan kalandon át elkíséri a legendás félisten, Maui is.

9

Előzetes a Filmtetten

Vigyázat absztrakt!

Magyar animációs film, 2003. Rendező: Patrovits Tamás.

Kísérleti jellegű animációs film, amelyben a kézzel festett formák a számítógépes animáció során megelevenednek és színes alakzatokká állnak össze.

Vili, a veréb (Willy the Sparrow)

Színes magyar animációs film, 79 perc, 1989. Rendező: Gémes József.

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit...

Vuk

Színes magyar animációs film, 74 perc, 1981. Rendező: Dargay Attila.

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is,...

Előzetes a Filmtetten

Vulkánsziget (Volcano Island)

Színes magyar animációs film, 9 perc, 2016. Rendező: Lovrity Anna Katalin.

Valahol, egy óceáni szigeten a természeti erők még úgy hatnak, mint az ősi időkben. Itt él egy fiatal, naiv nőstény tigris harmóniában önmagával és a természettel. Amikor ébredő nőiességére felfigyel egy idősebb hím tigris, a nőstény zavartan és egyre erősödő félelemmel fogadja annak közeledését.

Előzetes a Filmtetten