/ /

Családi filmek

Bambi

Színes amerikai animációs film, filmdráma, családi, 70 perc, 1942. Rendező: David Hand.

A hajnal első napsugara alighogy földet ér, amikor az erdő új hercege világra jön. Bambi azon nyomban életre szóló barátságra tesz szert Toppancs, a pajkos nyuszi és Virág, a félénk, de szeretetreméltó borz személyében. A befagyott tavon való korcsolyázás, a friss virágok majszolgatása és az önfeledt vágták az erdőben még csak a kezdet. Bambi szép lassan sok mindent megtanul szeretetről, elmúlásról,...

9

Előzetes a Filmtetten

A leleményes Hugo (Hugo)

Színes amerikai kalandfilm, családi, fantasy, 126 perc, 2011. Rendező: Martin Scorsese.

Az 1930-as évek Párizsában a vasútállomáson éldegélő árva fiú a nemrég elhunyt apjához és egy önműködő gépezethez kapcsolódó rejtélybe keveredik.

9

Előzetes a Filmtetten

A bagdadi tolvaj (The Thief of Bagdad)

Színes brit családi, fantasy, kalandfilm, 106 perc, 1940. Rendező: Ludwig Berger, Michael Powell, Tim Whelan, Korda Zoltán.

Azon kevés filmek egyike, amely felnőttnek és gyereknek egyaránt élvezetes meggyőző erővel jeleníti meg az Ezeregyéjszaka varázslatos arab világát: Abu, a híres bagdadi tolvaj és az igazságtalanul börtönbe vetett kalifa megszöknek a fogságból, hogy megleckéztessék a gonosz Jaffar varázslót.

9

Előzetes a Filmtetten

Agymanók (Inside Out)

Színes amerikai animációs film, vígjáték, családi, 94 perc, 2015. Rendező: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen.

Egy kislány új házba költözik családjával, érzelmei pedig ezzel teljes káoszba fordulnak, amin Derű, Bánat, Majré, Undor és Harag más-más módon próbál úrrá lenni apró fejecskéjében.

9

Előzetes a Filmtetten

Túl a sövényen (Over the Hedge)

Színes amerikai animációs film, családi, vígjáték, 83 perc, 2006. Rendező: Karey Kirkpatrick, Tim Johnson.

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY. A sövény, amely keresztülszeli birodalmukat, és a túloldalán immáron nem a békés, barátságos erdő van. Hanem egy furcsa, veszedelmekkel...

9

Előzetes a Filmtetten

Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz)

Színes és fekete-fehér amerikai családi, fantasy, kalandfilm, musical, 101 perc, 1939. Rendező: George Cukor, King Vidor, Mervyn LeRoy, Victor Fleming.

Kansason félelmetes erejű tornádó söpör végig. A kis Dorothy nem tud elmenekülni, balesetet szenved. Ájult állapotban kis kutyájával, Totóval csodálatos helyre, Óz birodalmába kerül. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha itt minden színes és szép, Dorothy legfőbb vágya, hogy visszajusson...

8

Előzetes a Filmtetten

Shrek 2

Színes amerikai animációs film, családi, fantasy, kalandfilm, vígjáték, 93 perc, 2004. Rendező: Andrew Adamson, Conrad Vernon, Kelly Asbury.

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő...

9

Előzetes a Filmtetten