/ /

Fantasy filmek

Ricky

Színes francia fantasy, filmdráma, vígjáték, 90 perc, 2009. Rendező: François Ozon.

Amikor Katie, az átlagnő találkozik Pacóval, az átlagférfival, varázslat történik: egy love story kezdődik, amelyből egy különleges gyerek születik. Az ő neve Ricky.

6

Előzetes a Filmtetten

Stranger Things

Színes amerikai fantasy, horror, tévésorozat, 55 perc, 2016. Rendező: Shawn Levy, Matt Duffer, Ross Duffer.

Egy amerikai kisvárosban a nyolcvanas évek elején eltűnik egy kisfiú. Mindenki a maga módján kezd nyomozni, a szálak pedig valami szörnyű és titokzatos dolog felé futnak össze.

6

Előzetes a Filmtetten

Teremtmények (Les créatures)

Fekete-fehér francia filmdráma, fantasy, 92 perc, 1966. Rendező: Agnès Varda.

Varda a Boldogság után rendezte ezt a bretoni, szürrealista fikciót. A történet álom és valóság határán egyensúlyoz, egy súlyos autóbalesetet szenvedett regényíró és néma, várandós felesége nyári vakációjának történetét meséli el. A filozofikus műhelytanulmány azt példázza, hogy felelősek vagyunk életünk alakulásáért.

8

Tintaszív (Inkheart)

Színes német–brit–amerikai kalandfilm, családi, fantasy, 106 perc, 2008. Rendező: Iain Softley.

A történet szerint Mortimer Folchart könyvkötő különleges képességgel rendelkezik: ha hangosan felolvas egy könyvből, annak története megelevenedik, a szereplők életre kelnek. Mortimer egy alkalommal, amikor csecsemő kislányának, Meggie-nek mesét olvas, véletlenül életre kelti a gonosz Kaprikornuszt, Meggie édesanyját pedig „beleolvassa" a könyvbe. A gonosz Kaprikornusz 9 évvel később Meggie-vel akarja...

6

Előzetes a Filmtetten

Yabu no naka no kuroneko (Kuroneko)

Fekete-fehér japán filmdráma, horror, fantasy, 99 perc, 1968. Rendező: Sindó Kaneto.

Egy asszonyt és a lányát egy csapat szamuráj megerőszakolja és megöli. Nem sokkal ezután szamurájok egész sorát találják holtan az erdőben elharapott torokkal. Az ügylet kiderítésére egy Gintoki (Kichiemon Nakamura) nevű bátor harcost küldenek, aki először a háborúmenet hátrahagyott feleségét és anyját indul keresni, majd sikeresen megtalálja, kik és mik is okozzák a haláleseteket...

Előzetes a Filmtetten