/ /

Kísérleti filmek

Lassú tükör

Színes magyar kísérleti, vígjáték, 86 perc, 2007. Rendező: Igor Buharov, Ivan Buharov.

A több szálon futó cselekmény Laci történetét dolgozza fel fikciós elemekkel bővítve. Milyen belső és külső erők segíthetnek vagy ronthatnak az állapotán és mit mondhat a tanácstalan "nyugati" orvostudomány? Mit tehetnek a barátok, ha ilyen eseménnyel szembesülnek? Mi lehet az oka, miért pont vele történt ez? Hatásos kezdés, groteszk, morbid humor, naiv amatőr színészek, gyors kézi kamerás...

6

Előzetes a Filmtetten

Látod?

Színes magyar kísérleti, 3 perc. Rendező: Hajdú Eszter.

Rézműves Vivien, a kelet-magyarországi kisfalu nem-látó, 6 éves lakója, nagy utazásra indul. Ikertestvéreivel és szüleivel a Fővárosi Vidámparkba látogat. Valóság vagy álom? Látja vagy látomás?

3

Előzetes a Filmtetten

A vírus

Színes magyar kísérleti, kisjátékfilm, 27 perc, 2005. Rendező: Kocsis Ágnes.

Egy fiatal víruskutató életében felbukkan egy másfajta vírus. Egy olyan, amilyenre nem számított...

5

Eladó remények

Színes román–magyar kísérleti, dokumentumfilm, 52 perc, 2012. Rendező: Felméri Cecília.

Valaki, akiben megbízol, az álmaid valóra váltását ígéri neked. Hiszel neki, de idővel lehull róla az álarc. Addigra már egy olyan rendszer része leszel, amelyikben mindenki erősebb, mint te. Csak tárgy vagy, rajtad az árcimkével. Hogyan is engedhetnének szabadon? A kísérleti dokumentumfilm hét romániai lánnyal készült megrázó interjúk anyagát dolgozza fel: mindannyiukat eladták itthon vagy külföldön...

Ember a tükörben

Színes magyar kísérleti, kisjátékfilm, 13 perc, 2004. Rendező: Gigor Attila.

Egy fiatalember meztelenül találja magát egy szűk kamrában. Az egyetlen ajtó egy számára teljesen ismeretlen szobába vezet, ahol rajta kívül csak egy vörös macska tartózkodik. Soha nem járt itt, és nem emlékszik, hogy került ide. Te mit üzennél magadnak, ha lehetőséged volna újrakezdeni? Neked hányszor kellene újrakezdeni, hogy végre jól csináld az életed?

Fagyott május

Színes magyar horror, kísérleti, sci-fi, 2017. Rendező: Lichter Péter.

1990, a bukás után. Egy alternatív történelmi dimenzióban, egy 1990-es kataklizmát követően egy erdei vadászházban rejtőzködő férfi hónapok óta küzd a túlélésért. Egy nap egy elhagyatott gyerektáborban észrevesz valakit.

Előzetes a Filmtetten