/ /

Kisjátékfilmek

Láv on the MÁV (Love on the MAV)

Színes magyar kisjátékfilm, 20 perc, 2015. Rendező: Batka Máté.

A fiú az állomáson várakozik, amikor észreveszi a lányt. Leül mellé, de megszólítani nem meri. Később, a vonatablakon keresztül újra meglátják egymást. A fiú elkéri a lány telefonszámát, de az utolsó két számot nem sikerül felírnia. Másnap egy barátja tanácsára végighívja az összes lehetséges kombinációt remélve, hogy egyszer csak a lány szólal majd meg a vonal másik végén.

10

A Paradicsom (The Paradise)

Színes román–magyar kisjátékfilm, 12 perc, 2015. Rendező: Bán Attila.

Egy idős házaspár egy sötét udvaron neveli féltve őrzött paradicsomát.

10

A kivégzés

Színes magyar kisjátékfilm, filmdráma, 15 perc, 2014. Rendező: Szőcs Petra.

Orsi és Örsi, az örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceauşescu házaspár kivégzését, miközben nevelőszüleik házassága romokban hever. Egyedül nagyapjukkal tudtak emberi viszonyt kialakítani, ő viszont egész nap a szobájában ül, és nem akar velük ceauşescust játszani. Képek a filmből

10

A te apád (Your Father)

Színes román–magyar kisjátékfilm, 10 perc, 2014. Rendező: Cibulya Nikol.

A főszereplő egy magányos kiskamasz, aki egyszerre felelne meg apjának és bátyjának is, azonban a film végére rá kell döbbennie arra, hogy egyik út sem járható számára, és saját, önálló döntésekkel kell továbblépnie. A fiú hosszú és cselekménydús nap után egy fodrászatban talál végre megnyugvást.

10

Előzetes a Filmtetten

// az alkotótábor filmjei

Ez titok az ilyesmi

Színes magyar kisjátékfilm, animációs film, 8 perc, 2010. Rendező: Ágói Krisztina.

Hímzett valóság. Animációs-dokumentumfilm arról, hogy a falvédők annyira kedvesen bárgyúak, hogy már szépek, a leges-legszebbikek, és arról, hogy ezek szemtanúi voltak mindannak, ami „titok....az ilyesmi...”

10

Csoszogj úgy (Limp Like That)

Színes magyar–román kisjátékfilm, 14 perc, 2016. Rendező: Szőcs Petra.

Egy anya felbérel egy színészt, hogy helyettesítse elhunyt férjét. Így szeretné megvigasztalni gyászoló leányát. Vajon meddig lehet fenntartani az illúziót?

10

Akasztófa

Színes román–magyar kisjátékfilm, 9 perc, 2014. Rendező: Székely Előd, Fekete Lajos.

Mi van, ha egyszerre két ember nézi ki ugyanazt az ágat akasztófának?

10

Romanian Sunrise

Színes román–magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015. Rendező: Visky Ábel.

Dániel, egy 30 év körüli magyarországi srác a román tengerpartra érkezik, hogy egy váratlan kéréssel meglepje kisgyerekkora óta nem látott apját.

10

Sülve-főve

Színes magyar–román kisjátékfilm, 5 perc, 2016. Rendező: Kemény Eszter.

Két fiatal játékosan csipkelődik a csillagos ég alatt. Képzeletük megelevenedik a vásznon, és rámutat arra, hogyan tegyük félre korábbi kapcsolatainkból hozott rossz tapasztalatainkat, és ahelyett, hogy arra koncentrálunk, mi miatt csúszhatott félre egy párkapcsolatunk, inkább adjunk esélyt a másik megismerésére. Mert bár a főtt krumpli, a sült krumpli és a krumplipüré mind krumpliból vannak, mégis...

10

// az alkotótábor filmjei

Láthatatlanul (Invisibly)

Színes magyar kisjátékfilm, 32 perc, 2017. Rendező: Szentpéteri Áron.

A film teljes sötétben kezdődik, egy olyan kiállításon, ahol a látóknak lehetőségük van kipróbálni, milyen fény nélkül tapasztalni a világot. Itt találkozik egymással Anna, aki a pasijával érkezik a kiállításra, és Balázs, a vak tárlatvezető. A találkozást máshogy élik meg, de mindkettőjükben nyomot hagy. Vajon mit kezdenek ezzel, amikor újra találkoznak?

10

Előzetes a Filmtetten