Brit animációs díjra jelölték Bánóczki Tibort


Bánóczki Tibor Tejfogak című animációs munkája a legjobb diákfilm kategoriában kapott jelölést egy angol és egy walesi filmmel közösen a British Animation Awards kétévente átadásra kerülő díjára.

A British Animation Awards a brit animáció legrangosabb díjkiosztója. Március 13-án, az Oscar-díjhoz hasonló díjkiosztó ceremónián adják át az elismeréseket Londonban.

Bánóczki Tibor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult. Csáki Lászlóval és Pálfi Szabolccsal közösen megalapította a Hipokaloric Group elnevezésű művészeti csoportot. Több kísérleti animációs filmet készítettek. Az Ifjúság megnyugtat című nagyjátékfilmmel több magyarországi és nemzetközi díjat nyertek. Bánóczki a londoni National Film and Television School ösztöndíjasa volt, a Tejfogak című animációs filmjével diplomázott.

A Tejfogak egy testvérpár éjszakáját meséli el: a nővér kiszökik egy kukoricaföldre, hogy találkozzon szerelmével, ám az öccse követi őt.

A Tejfogak első díjat nyert az Annecy-i Animációs Filmfesztiválon, majd megnyerte az Ottawai Animációs fesztivál nagydíjat a diplomafilmek kategóriájában, valamint a legjobb animácios filmként nyert Csehországban is, a Karlovy Varyban rendezett FreshFilm Festen.Kapcsolódó