Szalonta környékét is felfedezték a filmesek Szalonta környékét is felfedezték a filmesek

Szalonta környékét is felfedezték a filmesek

A Megatron című kisjátékfilmjével Arany Pálmát nyert Marian Crişan első egészestés munkáját készíti elő. Az ősszel Szalontán és a egy a városhoz közeli tanyán forgatandó film a román Mandragora Films, a francia Slot Machine és a magyar Katapult Film közös produkciója.

A Morgen munkacímet viselő film költségvetése még nem végleges ugyan – egyelőre csak annyi biztos, hogy 286 500 eurót nyert a Román Nemzeti Filmközpont (CNC) pályázatán –, a sajtóhírt feldolgozó forgatókönyv azonban annál pontosabb.

Marian Crişan

„Nelu és Florica egy elszigetelt tanyán él Szalonta városához közel, valahol a román–magyar határvidéken – mesélte a rendező-forgatókönyvíró Marian Crişan a Cotidianul című napilapnak. – A napok egyformán telnek. Florica a városi pékségben dolgozik, amelyet a bátyja vezet, Nelu pedig rendfenntartó az egyik bankban. Nelu szenvedélye a halászat. Minden reggel, mielőtt dolgozni indulna, halászni megy a határvidék csatornáihoz. Egy nap valami különöset fog ki: egy török bevándorlót, aki Németországba próbál szökni Magyarországon keresztül.”

Marian Crişan jelenleg szereplőket válogat Bukarestben, Nagyváradon és Kolozsváron, ugyanakkor tényként nyilatkozta, hogy a Morgen operatőri kihívásait Tudor Mircea, a vágást Tudor Pojoni és a hangfelvételt Călin Potcoavă vállalta el. A rendező még nem tudja a bemutató várható dátumát.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat