Kevin Macdonald a CineFesten


Szeptember 13-án a miskolci CineFest vendége lesz Kevin Macdonald, aki legutóbb A dolgok állása című akciódús politikai thrillerével örvendeztette meg a hazai mozilátogatókat.

A világhírű rendező a nagyapja emlékét felelevenítő workshopra érkezik, amelyen Ronald Bergan, a neves angol kritikus, a FIPRESCI volt alelnöke beszélget vele – tájékoztat a filmhu.

Kevin Macdonald

Pressburger Imre, Kevin Macdonald nagyapja Miskolcon született 1902-ben. Berlini és párizsi évek után, sok, szerencsét próbáló magyar filmestől eltérően nem Hollywoodban, hanem Londonban kötött ki, ahol Korda Sándor bemutatta Michael Powell rendezőnek.

A CineFest célja az, hogy Pressburger gazdag életművét közelebb hozza a magyar közönséghez. Szeptember 13-án, vasárnap Macdonald Miskolcon megkoszorúzza nagyapja emléktábláját, amit a város és a fesztivál 2007-ben állított, majd részt vesz a workshopon, ahol filmrészletekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel idézik fel a nem mindennapi életutat és a filmeket. Végül az Egy igazi angol úriember vetítése következik, melyet Macdonald 1995-ben forgatott, részben Miskolcon. A nagyapja emlékét felidéző portré volt az első rendezése.


Kapcsolódó