Jerzy Stuhr elnököl a Faludi Filmszemlén


Az amatőr filmkészítők számára igazi kuriózumot jelent, hogy Kieślowski Amatőrjének főszereplőjével találkozhatnak, hiszen a csoda témában meghirdetett XIV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilszemle és Fotópályázat zsűrielnökeként novemberben Jerzy Stuhr, lengyel filmrendező és színészművész Magyarországra látogat.

Jerzy Stuhr

A színészt számos filmben láthatta a magyar közönség: játszott többek között Zanussi Persona non grata című alkotásában, valamint Juliusz Machulski Szexmisszió című filmjében is. Rendezőként is ismerősen csenghet a neve, hiszen olyan filmeket készített, mint a Szerelmes történetek, Időjárás-jelentés vagy az Egy hét egy férfi életében.

Az eredetileg bölcsész végzettségű Stuhrt 1998-ban az Európai Filmakadémia tagjává választották, 2008-ig pedig a krakkói Színművészeti Akadémia rektori tisztjét is betöltötte. A november 19. és 21. között a budapesti Urániába látogatók értékes meglátásokkal gazdagodhatnak a több díjjal büszkélkedő pedagógus-színésztől, illetve a hazai filmes szakember felvonultató zsűri további tagjaitól (Fliegauf Benedek, Gózon Francisco, Gyarmathy Lívia, Lázár Kovács Ákos).

Akit pedig kifejezetten a fotók világa vonz, a csoda legszebb pillanatait tekintheti meg november 19-től december 6-ig ugyancsak az Uránia kiállításán.Kapcsolódó