Megnyitotta kapuit a Comedy Cluj Filmfesztivál


Szombat este a Republica/Köztársaság moziban ünnepélyes keretek között nyitották meg a nemes egyszerűséggel Comedy Clujnak keresztelt nemzetközi filmfesztivál legelső kiadását.

A fesztivál megnyitóján több mint 900 érdeklődő vett részt, a díszbeszédet pedig Dorel Vişan tartotta. A színész beszéde után a fesztivál igazgatója, Sorin Dan üdvözölte az egybegyűlteket, majd Kolozsvár polgármestere, Sorin Apostu is intézett néhány szót a lelkes tömeghez. Ezután a Groupama (a fesztivál egyik fő támogatója) igazgatója, Denis Rousset mondott néhány szót a beszédek után levetítendő, frissen restaurált Hulot úr nyaral című Jacques Tati-klasszikusról. Végezetül Cătălin Stănculescu filmkritikus is beszélt a filmekkel kapcsolatosan, ezzel pedig hivatalosan is elkezdődött a legelső Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál.

Sorin Dan és Dorel Vişan a megnyitón

A filmek mellett ma kiemelt programnak számít a 12-től kezdődő workshop, melyet a Szabók bástyájában tartanak Gilles Duval és Séverine Wemaere részvételével, akik a régi filmek restaurálásáról fognak beszélni.Kapcsolódó