Matt Damon rendezni szeretne


Matt Damon immár végérvényesen eldöntötte, hogy hamarosan a kamera mögött is kipróbálja magát, hiszen úgy érzi, eddigi pályája során már rengeteget tanult a nagy hollywoodi rendezőktől – írja az EST.hu.

Damon az elmúlt tizenkét évben – mióta komolyabban is beindult színészi karrierje – tucatnyi sikerfilmben szerepelt, melyekben olyan rendezők keze alatt dolgozott, mint Martin Scorsese (A tégla) vagy Steven Soderbergh (Ocean’s-filmekben és Az informátor!).

Matt Damon

A közös munka során a színész ellesett néhány fogást a filmkészítőktől – mégpedig szándékosan azzal a megfontolással, hogy egyszer majd filmet rendezhessen. „Alig várom már, hogy rendezzek. Mindig is rendezők alapján választottam ki a filmjeimet, szóval az elmúlt tizenkét év tulajdonképpen olyan volt a számomra, mint egy filmes iskola” – nyilatkozta Matt Damon.

„Minden rendező, akivel együtt dolgoztam nagyon jól viselte a kérdéseimet. A következő lépcsőfok már az lesz, hogy most már magam is kipróbáljam mindezt a gyakorlatban” – tette hozzá. A jelek szerint azonban a színésznek nem sietős – a váltást nem kapkodja el, így még több trükköt eltanulhat a szakmáról.

„Nem sietek. A munkák, amiket kapok, nemcsak színészként rendkívül izgalmasak a számomra, de további lehetőséget is teremtenek, hogy olyan emberekkel dolgozhassak együtt, akiktől még sokat tanulhatok” – mondta a színész, akit a magyarországi mozikban legközelebb Az informátor! című filmben láthatunk, november 26-tól.Kapcsolódó