Izlandi filmben szerepel a Becstelen brigantyk sztárja


Daniel Brühl, Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című mozisikerének egyik sztárja, a rendezőként nemrég bemutatkozott Valdís Óskarsdóttir második filmjében, a Kóngavegur 7-ben vállalt szerepet.

„Daniel már nagyon régóta vágyott arra, hogy Izlandra utazhasson – mondta Davíd Óskar Óskarsson, a film egyik producere a Fréttabladidnak –, így a forgatás 23 napja alatt itt tölhetett egy kis időt, noha egy másik filmprojekt miatt ingáznia kellett Izland és Berlin között.”

A Kóngavegur 7 egy lakókocsiparkban játszódik, és Júníor történetét meséli el, aki három évnyi külföldön élés után hazatér Izlandra. Júníor ügyes-bajos dolgait is hazacipeli magával, és arra számít, hogy édesapja majd mindent megold. Ám a frissen hazatért ifjú fogadtatása kicsit sem úgy alakul, ahogy azt ő elképzelte...

Rupert (Daniel Brühl) és Júníor (Gísli Örn Garðarsson) a Kóngavegur 7-ben

Óskarsdóttir nemzetközileg leginkább vágóként elismert (BAFTA-díj az Egy makulátlan elme örök ragyogásáért), 2008-ban viszont rendezőként is bemutatkozott Családban marad című családi tragikomédiájával. Második filmjének bemutatója a jövő évre várható.

 Kapcsolódó