„Női thriller” Nagy Ervinnel


November 5-én kerül a mozikba a Szobafogság, amelynek rendezője, Daniel Young úgy véli: filmjével új műfajt teremtett. A „női thriller” férfi főszereplője Nagy Ervin, aki élvezi, hogy végre gonosztevőt játszhat.

„Ez a világon az első női thriller, ami nőkről és nőknek szól; ezt a műfajt én találtam fel" – mondta Daniel Young. „A filmek többsége férfiaknak készül, a thrillerek pedig kizárólag nekik, hisz egy nőt nem nagyon izgat az, ha egy fickó ki akar nyírni néhány fehérneműs csajt a vásznon" – vélekedett a rendező, akinek filmjében ezúttal a férfi főhős hordja az alsóneműt, Nagy Ervin karaktere ugyanis a játékidő nagy részét egy szál alsógatyában tölti, részletezte az MTI.

Szobafogság

A történet szerint egy anyjával élő kamaszlány egy bűnözőt rejteget a szekrényében. A Nagy Ervin által életre keltett figura először a lányt, majd az anyját is az ujja köré csavarja, hatalmas káoszt okozva az amúgy sem egyszerű család életében. Az 1990 óta rendszeresen Magyarországra látogató amerikai rendező elmondta, hogy a sztori igaz történeten alapul, egy újságcikkben olvasott az esetről, amelyet aztán persze kellően kiszínezett.

Első angol nyelvű szerepével kapcsolatban Nagy Ervin elmondta, hogy egy gyorstalpaló angoltanfolyamot kellett elvégeznie a forgatás előtt, és bár a nyelv miatt az egész forgatás alatt volt benne egy kis félsz, alapvetően élvezte a munkát.

Az idei filmszemlén Pinprick címmel debütált Szobafogság magyar producerei Herendi Gábor és Havas Ágnes, a filmet Szecsanov Martin fényképezte, a további főszerepekben Rachael Blake, Laura Greenwood és Rátóti Zoltán láthatóak.Kapcsolódó