Filmdíjak Spanyolországból Filmdíjak Spanyolországból

Filmdíjak Spanyolországból

Almási Tamás Puskás-portréja nyerte a legjobb dokumentumfilm díját a valladolidi filmfesztiválon. Az 1 című sci-fi és a Made in Hungária kapta megosztva a granadai fiatal filmrendezők fesztiválján a közönségdíját.

Almási Tamás, Pater Sparrow és Fonyó Gergely mozijait díjazták a hétvégén Spanyolország nemzetközi filmfesztiváljai Valladolidban és Granadában.

Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmjét először láthatta a nemzetközi közönség Valladolidban. A világhírű magyar focistáról készült portrét a zsűri a legjobb dokumentumfilm díjával tüntette ki. Almási Tamás rendező személyesen vett részt a nemzetközi premieren. Spanyolország prominens filmfesztiválját 54. alkalommal rendezték meg Valladolidban október utolsó hetében.

Puskás Hungary

Granadában a fiatal filmrendezőket ünnepelték, immáron 16. alkalommal. A szombat este véget ért nemzetközi filmfesztivál közönségdíját Pater Sparrow 1 című sci-fije és Fonyó Gergely rock’n’roll musicalje, a Made in Hungária nyerte. „Nagy öröm számomra ez a díj, hiszen a közönség döntött róla. Továbbá külön öröm, hogy egy magyar zenés filmmel megosztva kaptam meg, hiszen ez a magyar film műfaji sokszínűségének is a sikere” – nyilatkozta Pater Sparrow, aki személyesen vette át az elismerést Granadában szombat este. Az 1 című film csütörtöktől látható a magyarországi mozikban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat