Vranik Roland a legjobb Sevillában


Adás című játékfilmjével Magyarországról elsőként a legjobb rendező díját és a diákzsűri díját is elnyerte Vranik Roland a Sevillai Filmfesztiválon.

Szombat este magyar sikerrel zárult a Sevillai Filmfesztivál, Spanyolország grandiózus filmművészeti seregszemléje. Vranik Roland Adás című filmjéért a legjobb rendező díját és a sevillai egyetem hallgatóinak díját is elnyerte. A trófeákat a fiatal magyar rendező személyesen vette át Sevillában.

Vranik Roland: Adás

Az Európa kiemelkedő filmes eseményei között számon tartott sevillai fesztiválon – itt hozzák nyilvánosságra évről-évre az Európa Filmdíjak jelöltjeit – 16 kurrens európai játékfilm versenyzett. A díjak sorsáról a Nicolas Roeg által elnökölt nemzetközi zsűri döntött. Magyarország 2001 óta rendszeresen részt vesz a sevillai megmérettetésen. Vranik Roland az első magyar alkotó, akit a legjobb rendező díjával méltat a spanyolországi fesztivál.

Az Adás fesztiválkörútja folytatódik: jelenleg a pénteken kezdődött Torinói Filmfesztivál versenyprogramjában látható, majd a hónap végén a Pozsonyi Filmfesztiválon indul, szintén a versenyprogramban.Kapcsolódó