Elhunyt Roy Disney Elhunyt Roy Disney

Elhunyt Roy Disney

Szerda reggel elhunyt Walt Disney unokaöccse, Roy, aki újraélesztette a cég animációs részlegét, létrehozva ezzel a kilencvenes évek legendás alkotásait.

A Disney vállalatnál tegnap kollektív gyásznapot hirdettek, senki nem dolgozott, csak egy közös megemlékezést tartottak a cég történelmének második legfontosabb emberének tiszteletére. Szerdán reggel ugyanis elhunyt Roy Disney, Walt unokaöccse. A 79 éves férfi hosszú szenvedés után hunyt el, kollégái mellett felesége, négy gyermeke és tizenhat unokája gyászolja.

Roy Disney nagybátyja halála után került előtérbe az „egeres” cégnél, majd hosszú évek alatt felküzdötte magát a vezetőségig, és újjáélesztette a szinte teljesen felszámolt animációs részleget. A kilencvenes években pedig már olyan produkciók kerültek ki a keze alól, mint a Kis hableány, a Szépség és a Szörnyeteg, az Aladdin, az Oroszlánkirály, vagy a Fantasia 2000. Emellett megvalósította Walt nagy álmát, a Salvador Dalíval anno közösen elkezdett Destinót, amit 2004-ben Oscarra jelöltek. Betegsége miatt azonban 56 esztendő után elhagyta a rajzfilmek világát.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat