Véletlenül a netre került Antal Nimród akciófilmje


Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, amely decemberben mutatkozott be Amerikában – írja az SG.hu.

A Sony Computer Entertainment képviselője elismerte, hogy egy hiba folytán a múlt hét végén néhány óráig le lehetett tölteni a PlayStation hálózatáról a filmet, ám ahogy észlelték a történteket, a filmet azonnal eltávolították a lapról és megtették a szükséges intézkedéseket, hogy ez ne fordulhasson elő többet – idézte a variety.com cikke az illetékest. Az nem derült ki, hányan tölthették le a produkciót a hálózatról, amelynek 33 millió regisztrált felhasználója van világszerte. Mindenesetre a Szállítmány a történtek után tömérdek kalóz filmoldalra került fel. (A Szállítmány egyébként 15,8 millió dolláros (3 milliárd forintos) mozibevételt hozott a Sonynak.)

A hollywoodi szaklap forrásai szerint elképzelhető, hogy a Sony a DVD-megjelenés előtt a PlayStation Networkön akarta forgalmazni a filmet – ahogy a Derült égből fasírt esetében is tette –, csak véletlenül korábban nyomták meg „a gombot". A Los Angelesben született magyar származású filmrendező Budapesten szerzett filmes diplomát. Kontroll című filmje 2004-ben Cannes-ban és a Magyar Filmszemlén is a legjobb elsőfilmes alkotás díját kapta.


Kapcsolódó