Közel az Oscar-díjhoz


A világ nagy és a megváltás a sarkon túl ólálkodik című magyar részvételű koprodukció is rákerült arra a 9-es listára, melyet az Amerikai Filmakadémia tagjai állítottak össze a legjobb külföldi film Oscar-díjára nevezett 65 játékfilmből.

Az Amerikai Filmakadémia nyilvánosságra hozta a legjobb külföldi film díjára jelölt alkotások szűkített listáját: már csak 9 játékfilm, köztük egy magyar részvételű koprodukció Gryllus Dorka szereplésével, versenyez a filmvilág legnagyobb elismeréseként számon tartott szobrocskáért. Bulgária hivatalos Oscar-nevezése Stephan Komandarev A világ nagy és a megváltás a sarkon túl ólálkodik (The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner) című filmje bolgár-német-szlovén-magyar koprodukcióban készült 2008-ban a Muhi András vezette Inforg Stúdió részvételével. Az életigenlő road movie több fontos nemzetközi elismerést nyert a közelmúltban Szófia, Varsó, Zürich és Bergen rangos seregszemléin.

Az Amerikai Filmakadémia február 2-án hozza nyilvánosságra az 5 jelölt film címét, az Oscar-díjakat március 7-én adják majd át Los Angeles-ben. Addigis a további nyolc esélyes film listája itt tekinthető meg.Kapcsolódó