Színesen zár a BBS 50


Két izgalmas kísérőprogramot is kínál utolsó hetében a BBS 50 kiállítás. Február 19-én Dárday István szerzői estjére kerül sor, másnap pedig Női alkotók a BBS-ben címmel vehetünk részt beszélgetésen, amit koncert követ.

Dárday István szerzői estje február 19-én, pénteken 18 órakor kezdődik, és az Egy mű felnyitása sorozatban kerül rá sor. Az est vendégével, magával Dárdayval Fekete Ibolya beszélget, további vendégként pedig megjelenik a rendező alkotótársa, Szalai Györgyi is. Az est részeként, pontosabban nyitányaként, 18 órakor levetítik a Miheztartás végett című Dárday-filmet.

Másnap, február 20-án, szintén este 6-tól Női alkotók a BBS-ben címmel kerül sor záróbeszélgetésre olyan vendégekkel, mint Enyedi Ildikó, Háy Ágnes, Maurer Dóra, Mátis Lilla és Szabó Ildikó. A beszélgetést Ránki Júlia vezeti. A BBS-ben – csak a rendezők között – olyan nevekkel találkozhatunk, mint Elek Judit, Ember Judit, Szalai Györgyi, Sós Mária, Rutkai Bori. Mellettük forgatókönyvíróként, vágóként, színészként vagy épp producerként temérdek jeles női alkotó tevékenykedett.

A beszélgetés során a meghívottak megpróbálják a BBS történetének női oldalát feltérképezni és megmutatni a közönségnek. A rendezvényt 20 órától különleges program zárja: Balaton-koncertre kerül sor olyan „BBS-vendégekkel”, mint ef Zámbó István vagy Ujj Zsuzsi. A Műcsarnok BBS 50, azaz Más szobák, más hangok - Rekonstrukciós kísérlet(ek) című kiállítása a Műcsarnokban egyébként még február 21-ig látogatható.


Kapcsolódó