Pályázni lehet a Cannes-i Filmfesztivál által szervezett Résidence programra


Április 1-ig  pályázhatnak fiatal filmkészítők a Cannes-i Filmfesztivál által szervezett Résidence programra, melyet 2008. október 1–2009. február 15. között rendeznek meg Párizsban.

A Cannes-i Filmfesztivál által szervezett műhelymunka keretei között tehetséges fiatal filmkészítők kapnak szakmai támogatást első vagy második egészestés filmtervük megvalósítására.

A Résidence négy és fél hónapos programja eszmei és gyakorlati támogatást egyaránt nyújt a hat kiválasztott résztvevőnek. A csoportos programok keretében a szakma nagyjai osztják meg tapasztalataikat a fiatalokkal. Rendezőkkel, producerekkel, forgalmazókkal, technikai munkatársakkal, valamint kritikusokkal találkozhatnak a renező jelöltek a  szemináriumokon és találkozókon. Az önálló program ezzel szemben a forgatókönyvvel kapcsolatos munkálatokra összpontosít.

Az 2000-ben indult műhelyfoglalkozáson eddig két magyar rendező vett részt vett: Iványi Marcell 2000-ben, valamint Mundruczó Kornél 2003-ban. Romániát 2005-ben Corneliu Porumboiu képviselte.

A zsűri döntése 2008. július 10-én kerül nyilvánosságra.

Részletek: www.cinefondation.comKapcsolódó