Nae Caranfil Restul e tăcere című filmje március 7-től a román mozikban


Nae Caranfil Restul e tăcere című filmjét március 7-én mutatják be a bukaresti CinemaPRO, Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema City, valamint a temesvári és jászvárosi Cinema City mozikban.

A Domino Film gyártócégnél készült film az elmúlt 18 év legdrágább  romániai alkotásaként a román filmkészítés kezdeteinek állít emléket. Grigore Brezeanu Independenţa României (Románia Függetlensége) című 1911-es filmjének forgatását elveníti meg, amely Leon Popescu gyártásában az első román nagyjátékfilm volt.

Nae Caranfil a forgatókönyvet édesapja, Tudor Caranfil könyve alapján írta, amely a Románia függetlensége című film forgatásáról és alkotóiról szól.

2006 decemberében, amikor befejezte a forgatást, a rendező azt nyilatkozta, hogy bár valós eseményt dolgoz fel, a film tulajdonképpen egy fikció, amelyen keresztül a személyes látásmódja jelenik.

A film utómunkálatai 2007-ben fejeződtek be. A film összköltségvetése 2 400 000, az Román Országos Filmközpont (CNC) 2005-ös pályázatán ebből 1 000 000 lejt kaptak.

A film fő támogatója, Cristian Comeaga a Rompress Hírügynökségnek adott tájékoztatója szerint a Realitatea nevű médiacsoport. A film főbb szerepeiben Marius Florea Vizate (Grigore Brezeanu szerepében), valamint Ovidiu Niculescu látható. Vizantenak nem volt könnyű a 19 éves Grigore Brezeanu rendezőt alakítania 34 éves fejjel.

A film több fesztiválon szerepelt, ahol a nemzetközi kritikusok elismerését szerezte meg. A film romániai forgalmazója a MediaPro Distribution.Kapcsolódó