Cinefest – hetedszer is!


2010. szeptember 10-19 között rendezik meg Miskolcon a 7. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Nevezéseket nagyjátékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, dokumentumfilm és animációs kategóriában várnak.

Ebben az évben is szeretettel várják a filmrajongókat és a filmes szakembereket Miskolcon. Az elmúlt években a fesztivál nemcsak regionális, hanem európai és nemzetközi berkekben is elismertséget vívott ki magának. Évente több száz nevezés érkezik a világ minden tájáról, legyen szó akár Japánról, Mexikóról, vagy a világ legtávolabbi szegletéről. A fesztivál vendégeinek a vetítéseken túl számtalan kulturális programot kínálnak.

A nevezés feltételei: Nevezési díj nincs. A fesztivál jellegéből adódóan csak olyan alkotással lehet nevezni, amely 2008-ban vagy utána készült és a készítés időpontjában szerzője (rendezője) a 35. életévét nem töltötte be. Kivétel a nagyjátékfilm kategória, ahol 35 évnél idősebb rendezők filmjét is elfogadjuk, amennyiben az az első, vagy a második nagyjátékfilmje. További részletes információ a nevezési szabályzatban található. A fesztivál összdíjazása 10 000 euró, melyet a nemzetközi zsűri ítéli oda. Nevezési határidő: 2010. május 31.

A nevezési lap és a nevezési szabályzat letölthető a Cinefest honlapjáról.

 Kapcsolódó