Hét magyar film Wiesbadenben


Április 21-28. között a Rajna-vidék legnagyobb városában, Wiesbadenben a filmeké a főszerep: 10. születésnapját ünnepli a GoEast! filmfesztivál, a közép-kelet-európai film rangos németországi ünnepe. A jubileumi fesztivál a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült hét magyar filmet tűzött műsorra.

Pacskovszky József A vágyakozás napjai és az Adás, Vranik Roland legutóbbi rendezése a versenyprogramban indulnak az Arany Liliom fődíjért. A 10 000 euró értékű elismerés sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Berger József producer. A wiesbadeni filmfesztivál közönsége mindkét magyar rendezővel találkozhat: Pacskovszky és Vranik személyes részvételével kerül sor a díszbemutatókra.

A „Signature” elnevezésű válogatásban lesz látható Sopsits Árpád A hetedik kör című legutóbbi filmje, a nemzeti sikerfilmeket felvonultató „Highlights” programban Goda Krisztina Kaméleonja kapott meghívást. Horváth Lili német-magyar koprodukcióban készült Napszúrás című rövidfilmje is gazdagítja a GoEast! idei programját.

A wiesbadeni filmművészeti találkozóhoz Felszabadító nevetés – A kelet-európai film és a humor rövid története címmel egy szimpózium is kapcsolódik, melynek keretében Bacsó Péter A tanú és Megint tanú című legendás filmszatíráit újra műsorra tűzik.Kapcsolódó