Filmes tábor a Szilágy megyei Zsobokon


A Filmművészet, fotóművészet, média szakon első évet végző évfolyam dokumentumfilmes nyári gyakorlatára 2010. július 22-30. között kerül sor a Szilágy megyei Zsobokon. A korábbi évek gyakorlata szerint a Bethesda Gyermekotthon biztosítja a szállást és az állandó előadótermet, ahol a szemináriumi megbeszélésekre és filmvetítésekre kerül sor. (erdély.ma)

Ebben az évben a középiskolások (esetleges jövőbeli felvételizők) számára is nyitottá válik a nyári gyakorlat, így a szervezők a 10-10 sapientiás diák mellé 5-5 középiskolás tanuló számára is lehetőséget szeretnének biztosítani a szakmai gyakorlaton való részvételre. Az első csoport július 22-én délután érkezik a táborba, és 26-án utazik el, míg a második 26-án érkezik és 30-án távozik.

A táborban résztvevők kisebb alkotócsoportokra oszlanak, amelyek összesen négy dokumentumfilmet készítenek el.

A feladatok a következőket foglalják magukba: a filmszerű téma felkutatása, az ötlet fejlesztése, kidolgozása, a forgatás megszervezése, a kapcsolatépítés gyakorlása az alanyokkal, a forgatás utómunkára alkalmas lebonyolítása. A forgatások fotós dokumentálása mellett lehetőség nyílik a helyszínen működő fotótábor munkájába is bekapcsolódni.

A tevékenységek szakmai irányítója dr. Buglya Sándor rendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke.

  • Célcsoport: erdélyi IX-XII. osztályos tanulók
  • Helyszín: Zsobok, Szilágy megye
  • Időpont: 2010. július 22-26. és 2010. július 26-30.
  • Helyek száma: időszakonként 5 tanuló
  • Jelentkezési határidő: 2010. július 15.

A jelentkezéshez szükséges: 5 db. saját készítésű fotó és egy szándéknyilatkozat elküldése a sbuglya@gmail.com és toth.orsolya@gmail.com címekre.


Kapcsolódó