Jolie és Zeta-Jones: verseny a Taylor-szerepért


Az Elizabeth Taylor színésznő életéről készülő nagyjátékfilm főszerepéért verseng a két sztár, Angelina Jolie és Catherine Zeta-Jones. Az alkotás Liz Taylor és Richard Burton viharos kapcsolatáról szól majd. (EST.hu)

Bennfentes értesülések szerint mindkét Oscar-díjas színésznő neve felmerült a Liz Taylor-életrajzi film női főszerepére. A mű Sam Kashner és Nancy Schoenberger Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton, and the Marriage of the Century (Dühödt szerelem: Elizabeth Taylor, Richard Burton és az évszázad házassága) című könyvén alapul. (Mint az közismert, Taylor és Burton évtizedeken keresztül folytatott botrányokkal dúsított „se vele-se nélküle” szerelmi viszonyt, melynek során két alkalommal házasodtak össze, majd váltak el.)

Mivel mind Jolie, mind Zeta-Jones élénken érdeklődik a projekt iránt, így könnyen verseny alakulhat ki köztük a szerepért. Még nincs véglegesen eldöntve az sem, hogy ki rendezi majd a filmet, de a hírek szerint Mike Nichols, a Nem félünk a farkastól című Taylor–Burton-filmdráma (!), a Diploma előtt, a Közelebb és a Charlie Wilson háborúja direktora szívesen vállalkozna rá.

Ugyanilyen izgalmas tippelés zajlik filmszakmai körökben a Furious Love férfi főszerepére befutó sztárokra is. Egyes források Russell Crowe, Clive Owen és Colin Farrell nevét említik mint Richard Burton lehetséges megformálóit. További érdekesség, hogy nem ez az első alkalom, hogy Angelina Jolie-nak és Catherine Zeta-Jonesnak ugyanarra a szerepre fáj a foga. A közeljövőben mindketten el fogják játszani Kleopátra figuráját – igaz, más-más filmben. Zeta-Jones a 2011-ben bemutatandó Steven Soderbergh-musicalben, a húszas évek Amerikájába helyezett Cleóban alakítja a szamártejben fürdőző ókori egyiptomi királynőt (vagy legalábbis annak valamilyen reinkarnációját) Ray Winstone Julius Caesarja oldalán, Jolie pedig a szintén 2011-re ígért Cleopatra című történelmi dráma címszereplője lesz.

Az eddigi leghíresebb Kleopátra-mozifilmet egyébként Joseph Mankiewicz írta és rendezte – éppen Elizabeth Taylorral és Richard Burtonnel a főszerepben. Az 1963-as monumentális filmeposz hatalmas költségvetéssel készült, ám anyagilag nagyot bukott, és a közönség sem szerette – végül mégis négy Oscart nyert.Kapcsolódó