Christopher Nolan már a Batman 3-ra koncentrál


Egy héttel az Eredet sikeres nyitása után – melynek során a nyár leginkább várt filmje négy nap alatt 70 millió dollárt kaszált – Christopher Nolan már előre tekint, és következő filmjéről, a Batman 3-ról szivárogtat részleteket. (EST.hu)

Egy héttel az Eredet amerikai premierje után Nolan már alig beszél az álmok világában játszódó fantasztikus thrillerről. Az író-rendező-producer egyre több nyilatkozatában egyre inkább következő filmjére, a Batman 3-ra koncentrál. Közlései alapján biztosnak látszik, hogy A sötét lovag folytatása 2012. júliusában kerül a mozikba. A sztori még nem végleges – egy különös dolog viszont megtörténhet: mégpedig az, hogy a szereplők előbb lesznek meg, mint hogy pontosan tudnák, mit kell majd eljátszaniuk.

A rendező azt már egy korábbi nyilatkozatában leszögezte, hogy Joker figurája egész biztosan nem tér vissza a harmadik részben: Nolan „nyugdíjazza” a karaktert, mivel véleménye szerint az alakításáért posztumusz Oscar-díjjal jutalmazott Heath Ledgernél nem találnának jobbat. „Heath volt a tökéletes Joker. Nem érezném helyénvalónak újra elővenni a figurát” – mondta a filmes.

A legújabb hírek szerint úgy tűnik, Joker helyett Rébusz (eredeti nevén Riddler) lesz a harmadik Batman-mozi főgonosza. Őt az 1995-ös, Joel Schumacher-féle Mindörökké Batmanben Jim Carrey keltette életre – az új Rébusz szerepére állítólag Joseph Gordon-Levitt a legesélyesebb. Nolanról köztudott, hogy szívesen alkalmazza korábbi filmjeiben már bevált színészeit, és Gordon-Levitt az Eredetben kiválóan alakította a DiCaprio megformálta Cobb „álombetörő” bandájának egyik tagját. A szereposztás persze még nem végleges, annyi azonban biztos, hogy a korábbi Batman-opusokból a főszerepet játszó Christian Bale oldalán Gary Oldman, Morgan Freeman és Michael Caine is visszatér majd.Kapcsolódó