Forgatókönyvírás Antal Nimróddal


A Diamond/Art Média augusztus 21-én és 22-én forgatókönyvírói hétvégét rendez a budapesti Odeon-Lloyd Moziban, a Ragadozók című hollywoodi film magyarországi bemutatója kapcsán.

Az amerikai forgatókönyvírással foglalkozó, kétnapos esemény sztárvendége a film rendezője, Antal Nimród lesz, aki a Ragadozók vetítésétét követő kerekasztal-beszélgetésen személyesen válaszol a filmírás iránt érdeklődők kérdéseire.

A gyakorlati ismeretek hatékony elsajátítását Kolozsi László dramaturg-filmkritikus elméleti előadásai segítik: az amerikai forgatókönyvíró iskolák alapelveit és szabályrendszerét többek között a szekvenciális írás, a karakterológia és a jelenetírás rejtelmeiből ismerhetik meg tanfolyam résztvevői, akik egyúttal olyan fontos kérdésekre is választ kaphatnak, mint hogy mi a különbség az amerikai és a magyar forgatókönyvírás között, illetve hogy miért hasznos és a magyar filmekben hogyan alkalmazható a tengerentúli iskolák ismeretanyaga.

A mindkét nap 10 és 16 óra között zajló tanfolyamra a rendezvény napjain a helyszínen vagy előzetesen az info@damedia.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Részvételi díj: 15 ezer Ft (előzetes jelentkezés esetén: 12 ezer Ft).

További információ: info@damedia.hu.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.


Kapcsolódó