Paramount – Skydance: 350 milliós szerződés


4 évre szóló szerződést kötött a Paramount filmstúdió a Skydance Productions nevű filmgyártó céggel, melynek értelmében utóbbi vállalat évente 4-6 nagyköltségvetésű akció- és kalandfilmet, illetve közepes költségvetésű komédiát készít a stúdió égisze alatt. (EST.hu)

A megállapodás szerint a Skydance összesen 350 millió dollárt fordít a projektekre. Az első produkciók egyike pedig nem más, mint a Tom Cruise főszereplésével Brad Bird rendezésében készülő akciófilm, a Mission: Impossible 4., amihez jelenleg keresnek forgatási helyszíneket Dubaiban.

A másik közelgő Paramount–Skydance-közös projekt a True Grit című film, ami a John Wayne Oscar-díjas alakításával fémjelzett westernklasszikus, A félszemű remake-je. Az újrát Ethan és Joel Coen rendezte, Jeff Bridges-zel és Matt Damonnal a főszerepben. A jelenleg már utómunkálati fázisban járó művet idén karácsonykor mutatják be Amerikában; a magyar mozikba 2011. februárjában érkezik.

A film egyébként egy mogorva, részeges rendőrbíró (Bridges) története, akit egy nap felbérel egy 14 éves lány, hogy keresse meg apja gyilkosát. A gyerek ráadásul ragaszkodik hozzá, hogy a hajtóvadászatra ő is elkísérje. A helyzetet még tovább bonyolítja, amikor egy texasi lovas csendőr (Damon) is csatlakozik a csapathoz...Kapcsolódó