Török Fenerc Overnight című filmje Koppenhágában


A European Film Promotion Picture Europe! címmel a koppenhágai Grand Teatret-ben mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc Overnight című alkotását.

Az európai film népszerűsítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) a napokban mutat be az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból tizenegy játékfilmet Koppenhágában Picture Europe! címmel. A három európai nagyvárosban – Münchenben, Koppenhágában és Madridban – megrendezett vetítéssorozat mottója: „Lássuk, mi megy a szomszédban!” Elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc Overnight című filmjét a februári müncheni bemutatót követően a koppenhágai közönség is láthatja, áprilisban pedig Madridban tűzik műsorra.

A dán főváros közkedvelt művészmozijában, a Grand Teatret-ben március 18-án Török Ferenc részvételével vetítik az Overnight című filmet. Az alkotás a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja.

Forrás: www.filmunio.huKapcsolódó