A CineFest a Viareggiói Nemzetközi Filmfesztivál partnere lett A CineFest a Viareggiói Nemzetközi Filmfesztivál partnere lett

A CineFest a Viareggiói Nemzetközi Filmfesztivál partnere lett

A miskolci Jameson CineFest partnerségi megállapodást írt alá a nagy múltú viareggiói Cinema Europával. A fesztivált 1984-ben többek között Fellini alapította, és a fiatal európai film egyik legjelentősebb bemutatkozási fórumának számít.

A mustra elnöke az Oscar-díjas zeneszerző, Luis Bacalov, aki olyan filmek zenéit írta, mint a Máté evangéliuma (Pasolini), A nők városa (Fellini) és Neruda postása (Michael Radford), de dalait Quentin Tarantino is felhasználta a Kill Billben. A fesztivál művészeti vezetője Pier Marco De Santi, a pisai egyetem filmtörténet-professzora, számos könyv szerzője.

A két nemzetközi fesztivál fókusza hasonló: a fiatal európai film bemutatása mellett mindkét városban nagy hangsúlyt kap az európai filmes örökség népszerűsítése is. Az idén Viareggióban olyan nagyságok előtt tisztelegtek mesterkurzusokkal és retrospektívekkel, mint az Arany Pálma-díjas Taviani testvérek, Carlo Lizzani, továbbá Jancsó Miklós és Mészáros Márta. A tervek szerint a két fesztivál a CineClassics-programban működik majd együtt: magyar klasszikusokkal ismerteti meg az olasz közönséget, és olaszokkal a magyarokat.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat