Angelina Jolie lesz az új Kleopátra


Akár ő rendezi majd az új Kleopátra-filmet, akár nem, Angelina Jolie-t telitalálatnak tartja a főszerepre – mondta James Cameron, az Avatar rendezője a The New York Times-nak.

Cameron Kleopátra-filmtervével kapcsolatban elmondta, hogy tárgyalt a produkcióról a stúdióval, amely Stacy Schiff Cleopatra: A Life című könyvét akarja megfilmesíteni. Egyelőre szó sincs arról, hogy elkötelezte volna magát mellette – jelentette ki, ugyanakkor nem tagadta: „ez egy olyan téma, ami mindig is magával ragadott engem”.

„Remekül hangzik, nem? Mármint az, hogy Angelina Jolie Kleopátra. Szerintem telitalálat. Akár beszállok, akár nem, úgy vélem, nagyszerű film lesz" – jelentette ki Cameron.

A rendező tervei között említette, hogy 2012-re, a Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára akar előrukkolni Oscar-díjas katasztrófafilmje, a Titanic 3D-s változatával. Mint megjegyezte: a munkával nagyon lassan haladnak, hogy biztosan jót adjanak ki a kezükből.

A rendező jó esélyt lát rá, hogy következő filmjét is 3D-ben forgatja majd, de – mint jelezte – nem biztos, hogy az már az Avatar folytatása lesz.

Mint mondta: ő tíz évre előre tervez, és egyelőre még nem tudott megállapodni a menetrendről a 20th Century Fox-szal, mivel a stúdió „nem szeret ilyen hosszú távra előre gondolkodni”.Kapcsolódó